Időjárás-jelentés

Hivatalosan is itt az indiánnyár!

Vagy ahogyan tetszik, a vénasszonyok nyara. Számítógépes modell mutatja, milyen jó időnk lesz.

2017.10.10 20:50ma.hu

Az animáción jól látni, hogy miközben az aszteroida súrolja a Földet, már megérkezik a meleg, ami csak 20-a környékén fog enyhülni.

Szerdán már nagyobb területen várható tartósabb napsütés az országban. Csak északkeleten marad tartósabban felhős, borongós az idő, és ott elvétve jelentéktelen eső is kialakulhat. Érezhetően emelkedik a hőmérséklet, kellemes tartományban alakul a csúcsérték. Többnyire gyenge délnyugati szél fúj, de északkeleten időnként kissé megélénkül. Este és éjszaka számottevő csapadéktól mentes, változóan felhős időjárás a legvalószínűbb.

- Csütörtökön már országszerte a napsütésé lesz a főszerep, csapadék pedig sehol nem várható. Mérsékelt nyugatias légmozgás, további melegedés, kifejezetten kellemes hőmérséklet valószínű.

- Pénteken hidegfront alakítja időjárásunkat, de inkább csak az élénk, időnként erős északnyugati szél jelzi a jelenlétét. Változó felhőzet, északkeleten egy-egy futó zápor előfordulhat. Kissé hűvösebb lesz.

- Szombat, vasárnap fátyolfelhőzet, szűrt napsütés, gyengülő szél, mérsékelten meleg idő valószínű.

- Hétfőtől legalább a jövő hét közepéig nagyrészt derült, vagy gyengén felhős, igazi kiránduló, vénasszonyok nyara jellegű időre készülhetünk, csapadék nélkül. Kevéssel 20 fok fölött alakul a maximum hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.