Időjárás-jelentés

Füstölt a tenger Krímnél - videó

A Fekete- és Azovi-tenger között elhelyezkedő félszigeten különleges felvétel t készítettek.

2017.10.04 07:24ma.hu
hirdetés

A Dunántúlnál is kisebb (26 ezer km2 -es) Krím félsziget történelmünk kezdeteitől értékes területnek számított, amit az is bizonyít, hogy a környező birodalmak és civilizációk már az ókortól törekedtek a meghódítására. Sőt, napjainkban sem egy túl nyugodt térség. Jól mutatja ezt a "füstölgő" tengerről készült felvétel is. A párhuzam annyi, hogy a Trónok harcában egyébként Valyria vesztét többek között vulkánkitörések és földrengések okozták, az előbbiek olyan erősek voltak, hogy az égen lévő sárkányokat is elpusztították, ekkor alakult ki a Smoking Sea, ami az alatta lévő vízalatti vulkánok miatt füstöl és gőzöl állandóan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.