Időjárás

A szokásosnál hidegebb idővel indult az október

Nyírlugoson mínusz 2 Celsius-foknál is hidegebb volt.

2017.10.01 10:01MTI

A megszokottnál hidegebb idővel indult az október: Nyírlugoson mínusz 2 Celsius-foknál is hidegebb volt, s az országos átlag is több fokkal alacsonyabb volt az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel a Facebook-oldalán.

Mint írták: a minimumhőmérséklet országos átlaga 3 fok körül alakult, ez mintegy 6 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál. A meteorológiai szolgálat mérőhálózatán belül a legalacsonyabb hőmérsékletet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson mérték, ott mínusz 2,1 fokig hűlt le a levegő.

Bár idén ősszel nem volt még ilyen alacsony hőmérséklet, ez elmarad a napi minimum rekordtól: 1959. október elsején Nagykanizsán mínusz 4,2 fok volt - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a következő órákban a sok napsütés révén melegszik az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-20 fok között alakul. Késő este 3-11 fok közé hűlhet le a levegő. Vasárnap nem várható csapadék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.