Szélvész

Amikor a hurrikán ajándékot ad - videó

Ilyen az, amikor a szél nem visz, hanem hoz.

2017.09.20 16:22ma.hu

Minden rosszban van valami jó - tartja a mondás, és igaz lehet ez a hurrikánokra is. Persze minden bizonnyal a felvétel pont fordítva történt, mint ahogyan lejátsszák, de mindenesetre nagyon népszerű lett a közösségi oldalakon:

Az utóbbi pár hétben több, szélvész is pusztított Amerika középső részén. Általában ilyen nagy intenzitású viharok a Csendes-óceán nyugati részén alakulnak ki, ahol az óceáni hőtartalom erősíti a hurrikánokat. Csakhogy Harvey után Irma, Katja, Mária és José is bőséges óceáni hőnek örvend, mivel a tenger felszíni hőmérséklete szokatlanul enyhe, az óceán pedig az év klimatológiai csúcsán áll a Kis-Antillák közelében. Itt született egyébként José is.

Érdekesség, hogy 1853 óra egyetlen alkalommal sem fordult elő, hogy egy szezonon belül több, négyes erősségű hurrikán csapjon le az Egyesült Államokra. Pedig a Harvey pusztítása után Irma és Mária és sokkal hevesebben csapott le...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.