Hurrikán

Ki nem találja, mi van az apáca kezében!

És ha tudná, mit csinálnak Pókemberrel...

2017.09.15 07:27ma.hu
De még akár Pókember is segít

Floridában a legnagyobb kihívás a romok eltakarítása az Irma hurrikán elvonulása után. Miamiban, Fort Lauderdale-ben és Jacksonville-ben az utcákról kezd visszahúzódni az áradat. Jacksonville-ben sok olyan negyed is víz alá került, amelyről korábban soha, senki nem gondolta volna, hogy áradás áldozata lehet. Mindenesetre, senki sem rest, hogy a maga környezetében rendet tegyen, és újra úgy élhessen tovább, mint a hurrikán előtt.

A 34 fokos hőséggel és a fullasztóan magas páratartalommal küszködő Floridában 2 millió 700 ezer lakásban még mindig nincs áram, az államnak sürgős és jelentős segítségre van szüksége az újjáépítéshez.

A legfontosabb az áramszolgáltatás helyreállítása. Emellett Florida két fő országútját ismét megnyitották a forgalom előtt, mindkét úton óriási a zsúfoltság. A vihar elől elmenekült floridaiak áradata tart hazafelé.

A hurrikánból trópusi viharrá csendesült Irma csütörtökön délután Georgia államot is elhagyta, Nathan Deal kormányzó utasítására megkezdődött a károk számbavétele. A vihar csütörtökön Dél-Karolinában pusztított.

Texas állam kormányzója, Greg Abbott csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Harvey hurrikán Texasban több mint 80 halálos áldozatot követelt. Abbott elmondta: végleges adatok sem a halálos áldozatok számáról, sem a károk nagyságáról nincsenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.