Időjárás

Ez a felvétel nem Floridában készült, hanem Horvátországban

Bizony nem kell katasztrófáért a tengeren túlra menni, a heves esőzések miatt több horvát várost is elöntött a víz. Házakat, pincéket, mélygarázsokat, bevásárlóközpontokat és temetőket árasztott el, a forgalmat is teljesen lebénította az ár.

2017.09.12 16:19ma.hu
hirdetés

A legsúlyosabb a helyzet a közép-dalmáciai Zára (Zadar) városában.

Zárában 2 óra alatt esett annyi eső, ami több mint kétszerese a szeptember havi átlagos teljes csapadékmennyiségnek.

Házakat, pincéket, mélygarázsokat, bevásárlóközpontokat és temetőket árasztott el az ár, és a forgalmat is teljesen lebénította. A városi kórházban is súlyos károkat okozott a nagy eső, beáztak a kórtermek és a műtők, az orvosok csak a sürgős operációkat végezték el. Áram nélkül maradt több kerület. Az iskolákban szünetel az oktatás, és az óvodák sem működnek.

Zára polgári védelme figyelmeztetést adott ki, miszerint a város lakói kerüljék el víz alá került utakat, és ne fogyasszanak vezetékes vizet, mert fennáll a fertőzés veszélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.