Hurrikán

Rekordáradás a floridai Jacksonville-ben - videók

Mindenütt változatlanul hömpölyög a víz, az utak víz alatt vannak, az áradat fákat, törmelékeket, házdarabokat, bútorokat sodort magával.

2017.09.12 05:58ma.hu

A trópusi viharrá szelídült Irma hurrikán hétfőn már Florida északi vidékein és Georgia államban pusztított, miközben Dél-Floridában újabb áradásokat okozott.

Miami 72 százaléka áram nélkül maradt, egész Floridában több mint hatmillió lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás. A Miami Beachre vezető utakat a rendőrség lezárta. Az állam déli és középső vidékein a városokban és kisebb településeken is mindenütt változatlanul hömpölyög a víz, az utak víz alatt vannak, az áradat fákat, törmelékeket, házdarabokat, bútorokat sodort magával. A városban ugyanakkor már megkezdődtek a mentési munkálatok.

Özönvízszerű esőzéssel pusztított az Irma Orlandótól északra, illetve északkeletre. Gainesville, Jacksonville vízben állt, sok helyütt derékig ért az utcákon a víz. A Fort Lauderdale és Jacksonville között, keleti partvidéken 10-11 méteres hullámokat vetett a vihar, s bár Irma hétfőn már "csak" trópusi viharrá mérséklődött, a szakemberek változatlanul veszélyesnek ítélték.

Közben Florida nyugati partvidékén, Naples környékén jelentősen megjavult az időjárás, és sok településen elállt az eső. A Mexikói-öböl menti partszakasz jó részét elmosta a hurrikán. Rick Scott, floridai kormányzó bejelentette: hétfőn délután az állam legdélibb részén fekvő Keys-szigetcsoportra utazik. Egyes szigetek, így például Key Largo vagy Islamorada, az amerikai televíziók tudósításai szerint romokban hever, egyetlen ház sem maradt épen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.