Időjárás-jelentés

Majdnem egész Olaszországban viharriasztás lépett életbe

Hatan meghaltak, többen eltűntek a viharban Toszkánában.

2017.09.10 17:03MTI

Hat ember életét vesztette és négyen eltűntek a toszkánai Livornóra szombat éjszaka lesújtó viharban. A vasárnap is folytatódó rossz idő kritikus helyzetet teremtett Pisa városában és Rómában is.

A nagy erejű vihar vízzel és sárral árasztotta el Livorno városát. Két óra alatt 400 milliméter csapadék esett. Több helyen földcsuszamlások voltak. Négy áldozat egy földszinti épületrészben tartózkodott, amikor a lakóházat víz- és sártenger öntötte el. A halottak egy család tagjai voltak. Egy férfi a Livorno közeli Monteneróban vesztette életét, és az olasz katasztrófavédelem jelentése szerint egy hatodik áldozata is van a viharnak. További négy személy eltűnt.

Filippo Nogarin livornói polgármester kritikusnak nevezte a helyzetet. Toszkánában több szakaszon megakadt a vasúti közlekedés, Livorno vasútállomását lezárták a síneket elöntő víz miatt.

A vihar nem kímélte Pisa városát sem.

Korábban a szomszédos Liguria tartományon söpört végig a vihar, vízzel árasztva el Rapallót. Majdnem egész Olaszországban viharriasztás lépett életbe. Az északkelet-olaszországi Veneto tartományban hétfő délutánig narancssárga riasztást rendeltek el, ami a három riasztási fokozatból a másodiknak számít.

Reggel óta zuhog az eső Rómában is, ahol több metróállomást lezártak a beömlő víz miatt. A hatóságok arra kérték az olasz főváros lakosait, csak szükség esetén hagyják el otthonaikat. Egy római benzinkútnak a nagy mennyiségű esőben beomlott a tetőszerkezete, két személy megsérült.

Szombat este elmaradt a Sampdoria-Roma labdarúgó mérkőzés Genova stadionjában, és a vasárnap délutáni Lazio-Milan találkozó kezdését egy órával elhalasztották.

Olaszország nagy részén egész nyáron alig esett csapadék, és most a szárazságot heves viharok váltották fel. A Corriere della Sera című napilap vasárnapi elemzése szerint Olaszország kiemelt "áldozata" a globális klímaváltozásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.