Forgószelek

Ez a 3 hurrikán rajzolja át a karibi térséget

A legmagasabb, ötös fokozatúvá erősödött Irma nevű hurrikán mellett két másik vihar is kialakult a közép-amerikai térségben.

2017.09.07 07:26ma.hu

A szerda esti jelentések szerint a Francia-Antillákon a valaha feljegyzett legnagyobb erejű hurrikánként haladt át az Irma. Csütörtökön Puerto Ricónál tombol a rendkívül heves, 5-ös erősségű, Florida felé tartó forgószél, amely szinte a földdel tette egyenlővé Antigua és Barbudát.


Irma után sem nyugodhat meg a térség, egy kettes fokozatú hurrikán követi a szupervihart, amit Josénak neveztek el. Ez önmagában nem jelentene veszélyt, de az Irma utáni helyreállítási és mentési munkákat könnyen akadályozni tudja majd. Emellett egy harmadik vihar is alakulóban van a Mexikói-öbölben: ez a Katia, amit szerdán késő este hivatalosan is hurrikánnak minősítettek a meteorológusok. Katia jelenleg Mexikó partjaitól nagyjából 300 kilométerre tartózkodik, a szélerőssége 100-120 km/óra.

Legutóbb hét éve fordult elő, hogy a térségben egyszerre három hurrikán pusztítson. A CNN animációján jól látható, hogy helyezkednek el: Katia nyugaton az öböl szélén a mexikói partoknál, Irma középen, Kubához közelítve, míg Jose messze kinn az Atlanti-óceánon:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.