Idétlen idők

Időjárás: sokan megrettentek a Dávid-naptár előrejelzésétől

A kánikulának hirtelen vége lesz szeptember első hetében.

2017.08.21 08:35ma.hu
MTI Fotó

Az ország talán legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály szerint már nincs sok vissza a nyárból, hamarosan érkezik a hűvös, szeles, esős idő. Aki teheti, ejtsen meg még gyorsan egy pár napos nyaralást, hiszen már nem sokáig lesz rá lehetősége.

Mindannyian kedveljük a szép időt, de a hőhullámok azért komoly hatással vannak az emberi szervezetre. Ebből nem volt hiány az utóbbi időszakban, ezért a Bama.hu utána járt, hogy mégis meddig tart a forróság, azt a hosszabb távra készülő előrejelzéseivel országos hírnévre szert tett nyíregyházi magánmeteorológus, Dávid Mihály mondta el a lapnak, miszerint a hónap végén romlik el az idő.

Kora ősszel viszont már nem számíthatunk strandidőre, ugyanis szeptember elsején egy hidegfront okoz lehűlést. Az első őszi hónap valóban ősziesnek ígérkezik. Aztán a folytatásban sem tér vissza a kellemesebb időjárás, a szépasszonyok nyara a jelek szerint egy az egyben elmarad, olyannyira, hogy az első őszi fagy október közepére várható, vagyis idén korábban kezdődik a tél a megszokottnál, legalábbis Dávid Mihály szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.