Időjárás

Több száz háztartás van áram nélkül-Dél-Csehországban

Továbbra is több száz háztartás van áram nélkül Dél-Csehországban a hatalmas esővel kísért szélvihar következtében, amely szombatra virradóra söpört végig a térségen.

2017.08.20 13:30MTI

Vladimír Vácha, az E.ON áramszolgáltató szóvivője a cseh közszolgálati hírtelevíziónak (CT24) azt mondta, hogy elsősorban Cesky Krumlov városának környékén és a cseh-osztrák határon elterülő Sumava hegységben vannak problémák.

"A hibák elhárításán dolgozunk. Megpróbálunk mindent a vasárnap folyamán megjavítani, de nem zárható ki, hogy néhány település, főleg kisebb üdülőközpontok, még hétfőn is áram nélkül lesz" - nyilatkozta a szóvivő.

A szélvihar számos helyen rongálta meg a villanyvezetékeket - csak a magas feszültségű vezetékeken 45 helyen volt probléma - ezért a szombat délelőtti órákban mintegy 6-7 ezer háztartás volt áram nélkül a régióban. Vasárnap délre ez a szám néhány százra csökkent.

A vasúti és a közúti közlekedési problémákat sem sikerült még teljes mértékben megoldani. A villanyvezetékek megrongálódása miatt vasárnap délelőtt nagyjából tucatnyi vonalon nem közlekedtek a vonatok. Az utasszállítást pótbuszokkal biztosítják.

Az esővel kísért nagy erejű szélvihar hatalmas károkat okozott a Sumava hegységben. Az eddigi becslések szerint több tízezer fa dőlt ki, amelyek továbbra is korlátozzák a forgalmat a helyi utakon. Az illetékesek felhívták a turisták figyelmét, hogy a súlyos helyzetre és a mentési munkálatokra való tekintettel a következő napokban ne látogassanak a Sumavába, amely közkedvelt kirándulóhely.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.