Négyen meghaltak

Brutális, mivé lett Lengyelország a szélviharok miatt - döbbenetes videó!

Az orkánszerű szél országszerte háztetőket sodort magával, fákat tépett ki gyökerestül, amelyek az utakra és a villanyvezetékekre zuhantak.

2017.08.12 18:19ma.hu

Négy ember meghalt a Lengyelországon szombatra virradóra végigsöprő, záporesővel kísért orkánszerű szélviharok következtében, 28-an pedig megsérültek - közölte szombat reggel Pawel Fratczak, az országos tűzoltóság szóvivője.

A szélsőséges időjárás miatt mintegy félmillióan maradtak villanyáram nélkül, legtöbben, 230 ezren az észak-lengyelországi Kujávia-pomerániai vajdaságban.

A legdrámaibb helyzet az ugyancsak észak-lengyelországi, Pomerániai vajdaságban fekvő Suszek településen alakult ki, ahol egy cserkésztáborban két fiatalt kidőlt fák nyomtak agyon, húszan pedig megsérültek. A mentőalakulatoknak csak szombat reggelre sikerült eljutniuk a táborba, és kihozni onnan a sérülteket.

Az orkánszerű szél országszerte háztetőket sodort magával, fákat tépett ki gyökerestül, amelyek az utakra és a villanyvezetékekre zuhantak.

Ez kavargott az ország felett

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.