Világvége

Újabb áradások és földcsuszamlások jöhetnek Kínában

Pusztító erejű vihar lepte meg Pekinget szombaton, amely miatt járatok százait kellett törölni a világ egyik legnagyobb repülőterén, miközben a hatóságok áradásokra és földcsuszamlásokra figyelmeztették Délkelet-Kína lakóit.

2017.08.12 18:07MTI

A pekingi hatóságok szombaton narancssárga riasztást adtak ki, jégesőre, villámlásra, erős szelekre és akár 70 mm csapadékra figyelmeztetve a lakosságot. A jelentős mennyiségű eső a hegyvidéki területeken váratlan áradásokat okozhat.

A pekingi nemzetközi repülőtér üzemeltetője arra kérte honlapján az utasokat, hogy kövessék figyelemmel járataikat. A weboldal szerint reggel kilenc és éjfél között csaknem ötszáz járatot töröltek Kína legforgalmasabb repülőterén.

A sanghaji, a nancsingi és a hangcsoui reptéren is előfordultak fennakadások az időjárás miatt, és az északi térség légikikötőiben is voltak zavarok.

Pekingben nem ritkák a légi közlekedést megzavaró özönvízszerű esőzések a nyári hónapokban.

A kínai meteorológiai szolgálat figyelmeztette a 7-es fokozatú földrengés sújtotta szecsuáni Csiucsajkouban dolgozó mentőcsapatokat, hogy földcsuszamlások várhatóak a térségben, és egész Délkelet-Kínában hatalmas esőzésekre kell számítani szombaton.

Pénteken Belső-Mongóliára csapott le egy tornádó. A számos házat romba döntő forgószélben öt ember meghalt, több mint ötven pedig megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.