Időjárás-jelentés

Komoly vihar közeleg - már kiadták az első riasztásokat

A zivatarokat felhőszakadás, viharos szél, jégeső kísérheti az ország egyes részein - közölte a meteorológiai szolgálat.

2017.08.12 17:56ma.hu

Szombaton délután eleinte csak néhol – főként déli határvidéken, Alföld déli, délkeleti részén, illetve az északkeleti határvidéken alakulhat ki zivatar. Kora estétől dél felől az ország keleti harmadán, Tiszántúlon egy kiterjedt zivatarrendszer kialakulása várható.

A zivatarokat felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm csapadék), viharos (helyenként 70-80 km/h körüli) szél, jégeső kíséri. Este néhol heves zivatar kialakulása is valószínű 90 km/h-t meghaladó széllel és nagy méretű jéggel.

Az éjszakai órákban további intenzív csapadék (eső, zápor, zivatar) várható a keleti országrészben, így összességében több helyen is hullhat ~20-50 mm csapadék.

Vasárnap reggeltől az Alföldön, északkeleten is fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.