Időjárás-jelentés

Annyi lett a hőségnek

Hidegfront érte el nyugat felől térségünket, véget ér a kánikula.

2017.08.06 16:07ma.hu

Komoly pusztítást végzett a vihar Orosházán

Jégesővel, nagy erejű széllel érkezett meg a vihar Orosházára vasárnap délután, a városban főként fakidőlések miatt riasztották a tűzoltókat, Gyopárosfürdőn is segíteniük kellett - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Baráth Ilona elmondta: a dél-békési település több pontján az útra és a járdára dőltek a faágak, fák, amelyek így a közúti- és a gyalogos közlekedést veszélyeztetik. A közeli Gyopárosfürdőn minden második utcában intézkedniük kell a tűzoltóknak - tette hozzá.

Mindössze húsz perc alatt söpört végig a vihar a városon, a belvárosban rengeteg fát tépázott meg és döntött ki a viharos szél. Fa dőlt egy idősek otthona udvarára, a szakrendelő és a piac tetőszerkezetét megbontotta a szél, utóbbinak a felét le is vitte.

Sok helyen nincs áram, és lehetséges, hogy hétfőn az egyik óvodát nem tudják kinyitni, mert ott is gondok vannak. Az MTI információi szerint az orosházi kórház krónikus osztályának a tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, onnan át kellett helyezni máshova a betegeket. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: este fél 8-ig 150 bejelentést kaptak.

Az orosházi vasútállomásnál, valamint Orosháza és Kardoskút között több fa dőlt a sínekre. Emiatt a Békéscsaba-Szeged, Orosháza-Battonya és Orosháza-Kiskunfélegyháza vonalak Orosháza környéki részein átmenetileg szünetelt a vonatforgalom, pótlóbuszok vitték az utasokat.

Orosháza környékén a vasúti közlekedésben már nincsenek fennakadások, nem kell pótlóbuszokra átszállni, az említett vonalakon még vasárnap éjszaka helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

A front előterében egyre nagyobb területen alakulhatnak ki zivatarok. Heves zivatarokra is számítani kell, emiatt narancssárga figyelmeztetés van érvényben több megyében. A heves zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. A front mögött hétfőre mindenhol megszűnik a kánikula.

Zivatar Budapesten

Gellért hegy felett - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Budapest: több villamost pótlóbuszokkal helyettesítenek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap este a Facebook-oldalán ismertette: a 24-es villamos helyett pótlóbuszok járnak a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között.

A 28A villamos helyett pótlóbuszok közlekednek az Élessarok és a Kada utca/Maglódi út között, a 37A villamos pedig az Őrház és a Sörgyár között nem jár. A 99-es busz pedig módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Mátyás tér megállót.

A Libegő a kedvezőtlen időjárás miatt nem üzemelt.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Fél hat körül a budaörsi rptér mellé csapott a villám


Felhőszakadás és jégeső Orosházán 4-5 között


Ezalatt...


Budaörsön szivárvánnyal búcsúzott a vihar


Csókakő


Rákospalota


Így érkezett meg Pilis-tetőre a vihar

Villámcsapás után ezer szalmabála lángolt Dör határában


Délután négy körül a Balatonnál már beborult


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.