Idétlen idők

Kettétört fák, kidőlt oszlopok, elöntött aluljáró - igy toppant be a vihar

A szupercellák miatt a középső országrészre vörös riasztást adtak ki, a hatalmas zivatarok és a villámok miatt. Több megyében is komoly károk keletkeztek.

2017.07.24 18:59ma.hu

A viharos időjárás és a felhőszakadás miatt Komárom-Esztergom megye több településén kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat - közölte honlapján a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn. Tolna megyében is komoly károk keletkeztek.

A Bajna és Gyermely közötti úton egy tízméteres fa dőlt ki a viharban, emiatt mindkét sávon megállt a forgalom. Tarjánban és Esztergomban villanyvezetékre dőltek fák - írja az MTI.

Tatabányán, a Gál István lakótelepen egy négy emelet magasságú fa eltört, és egy része rádőlt a járdára. A vasúti aluljáróban negyven centiméteres víz akadályozta az autóforgalmat - írta a katasztrófavédelem.

Fákat, oszlopot döntött ki a vihar hétfő délután Tolna megyében, ahol tucatnyi helyszínről kértek segítséget a tűzoltóktól. Boros Brigitta megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint Nagydorogon, a Gábor Áron telepen gépkocsira dőlt egy ötméteres fa, amelyet a paksi hivatásos tűzoltók távolítottak el. Bikácsnál, Vajta és Nagydorog között szintén fa dőlt egy vonat elé, a sárbogárdi hivatásos tűzoltók csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt.

Németkéren, a Széchenyi utcában ledőlt egy családi ház kéménye, amely a tető egy részét beszakította. A paksi hivatásos tűzoltók fóliával fedték le az épületet. Pakson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában telefonvezetéket szakított le a vihar, Györén, a Rákóczi Ferenc utcában egy távközlési oszlop dőlt ki.

Sok helyen jelenleg is végzik a heves esőzés miatt vízzel telítődött pincék és lakások szivattyúzását; Nagyszékelyben, a Szabadság téren összegyűlt esővíz lakóházakat is veszélyeztet. A balesetekben senki nem sérült meg, Tolna megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói folyamatosan számolják fel a károkat - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.