Idétlen idők

Gömb­vil­lám pusztított Szombathelyen - videó

Többen is látták a piros, vagy narancsszínű gömböt, amitől kigyulladt egy családi ház előtti tujasor a városban.

2017.07.23 09:38ma.hu

Többen is látták a piros, vagy narancsszínű gömböt, ami két daru között vágott be egy családi ház kerítéséhez. A tuják nagy lánggal kezdtek égni, a szomszédok és a tűzoltók mellett egy felhőszakadás is segített a tűz megfékezésében - írja a nyugat.hu.

Azt több szemtanú is megerősítette, hogy egy fényes, piros (más szerint narancssárga) gömb csapódott a szombathelyi Luna és Minerva utcák sarkán álló ház kerítésébe, vagy a kerítés melletti tujába. A becsapódás pillanatában óriási robbanás is hallatszott, ami megijesztette a környéken tartózkodókat. Volt olyan telefonáló, aki olyan sokkot kapott, hogy alig tudta elmondani hol van éppen, pedig a háza előtt állt.

A környékbeliek nem értik, miért nem a közeli daruk valamelyikébe csapott a villám, hiszen a fémszerkezetek a legmagasabb tereptárgyak jelenleg a városrészben. Már álltak a daruk, amikor az előző viharnál egy közeli ház udvarán álló fába csapott a villám, illetve tűz volt a közeli erdő melletti tujaültetvénynél is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.