Vihar

Orkán erejű szél csapott le jégesővel a Balaton keleti végére

Hétfőn este óránként több mint 150 kilométeres sebességű szelet regisztráltak.

2017.07.11 07:49MTI

Orkán erejű szél csapott le jégesővel a Balaton keleti végére, hétfőn este óránként több mint 150 kilométeres sebességű szelet regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat balatonvilágosi műszere, amire eddig nem volt példa, mióta méréseket végeznek - mondta Horváth Ákos, az OMSZ siófoki obszervatóriumának vezetője az MTI-nek hétfőn este.

Közölte, horvát területen fejlődtek ki az első zivatarfelhők, amelyek fél hét körül Somogyba érve örvénylő zivatarokká, úgynevezett szupercellákká alakultak. A vihar Somogy megyén dél-nyugat felől észak-kelet felé haladva keskeny sávokban hozott jégesőt és orkán erejű szelet, vélhetően egy-egy sávban nagyobb károkat okozva - mondta a meteorológus.

A változó erejű zivatarok a főváros irányába tartanak -tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.