Időjárás

Bár ritkulnak a viharok, itt ma még lecsaphatnak

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

2017.05.16 10:27ma.hu

Kedd napközben is a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység területén van főként esélye csapadéknak. Egy-egy zivatargóc is kialakulhat még. Nyugaton és keleten változóan napos, olykor gomolyfelhősebb, de csapadékmentes, kora nyárias idő ígérkezik. A Dunántúlon élénk marad az északi szél.
 
Szerdán már országszerte derült, illetve délután gyengén gomolyfelhős idő következik. Csapadék általában nem várható, bár délután, a déli határvidéken nem kizárt egy-egy kis körzetet érintő, jelentéktelen zápor kialakulása. A jellemzően északkeleti szél, a déli órákban kissé felélénkülhet, de erős széltől nem kell tartani. Erősödik az UV-sugárzás.

Közlekedésmeteorológia

Kedden többnyire biztonságos körülmények között, száraz utakon autózhatunk. A középső országrészben van esélye elsősorban csapadéknak. Ott előfordulnak záporoktól, zivataroktól vizes útszakaszok, illetve vihar idején jelentősen romló látási viszonyokra, közlekedési feltételekre kell felkészülni. Zivatar esetén viharos széllökések is előfordulhatnak.

Várható időjárás

Csütörtökön és pénteken zavartalanul napos, illetve derült marad az idő. Csapadék nem valószínű, napról-napra egyre magasabbra emelkedik a hőmérséklet. Különösen a hétvégén, a déli országrészben ígérkezik meleg idő. Viszont szombaton északira fordul a légáramlás, majd vasárnap meg is erősödik az északi szél, így ismét alkalmasabbá válik a légkör helyi zápor, egy-egy zivatar kialakulásához. Hétfőn is még labilis légköri helyzet, erősen változó felhőzet és többfelé kialakuló helyi záporok, zivatarok ígérkeznek. Kedden átmenetileg csökken a záporok, zivatarok valószínűsége, de szerdára ismét csapadékosabb időre van kilátás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.