Időjárás-jelentés

Kedden már 20 fok lehet!

Aztán szerdán kiterjedt csapadékrendszer érkezik...

2017.04.22 11:01ma.hu
freedigitalphotos.net/adam

Vasárnap
Hajnalban és reggel főleg délen még előfordul eső, majd észak felől jelentősen csökken a felhőzet és kisüt a nap. Délután gomolyfelhők képződnek, melyekből főleg ÉK-en és DNy-on záporok alakulnak ki. Délutánig erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. 10 és 15 fok között várható a hőmérséklet csúcsértéke. Hidegfronti hatással számolhatunk - írja a Köpönyeg előrejelzésében.

Hétfő
A napsütés mellett fátyol-és gomolyfelhők lesznek az égen, de zápor csak elvétve fordulhat elő. Reggel gyenge fagy kialakulhat, napközben már 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd
Változóan felhős, részben napos időre van kilátás. Zápor, zivatar elszórtan lehet. A DNy-i szél sokfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon viharossá fokozódik. Több helyen emelkedhet 20 fok köré a hőmérséklet.

Szerda
ÉNy felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik délután a nyugati, északnyugati tájak fölé, itt már sokfelé lehet eső, zápor. Az ország DK-i felén még maradhat a kellemes tavaszi idő, 21 fok körüli maximumokkal.

Csütörtök
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű kiadós eső, zápor, keleten zivatar is. A tartósan csapadékos tájakon 10 fok közelében marad a csúcsérték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.