Időjárás-jelentés

A hét közepén újra havazhat

Hűvös, csapadékos hetünk lesz.

2017.04.16 08:24ma.hu

Húsvét hétfő
Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor. A Dél-Dunántúlon délutántól tartósabb eső is lehet. Élénk lesz a nyugati szél. 11 és 16 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Kedd
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen, majd keleten számíthatunk több helyen esőre. Sokfelé lesz erős az ÉNy-i szél. 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda
Borús idő lesz többfelé esővel. A hegységekben és ÉNy-on havas eső, hó is hullhat. Sokfelé fokozódhat viharossá az északi szél. Markáns lehűlés várható: mindössze 5 és 10 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtök
Marad a sok felhő, és továbbra is több helyen eshet az eső, a magasabban fekvő tájakon a havas eső, illetve havazhat is. Nagy területen lesz viharos a légmozgás. +7 fok körüli értékeket mutathatnak majd a hőmérők.

Péntek
Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű újabb csapadék. Mérséklődik a légmozgás is.

Hétvége
Változóan felhős idő ígérkezik hideg reggelekkel. Szombaton elvétve, vasárnap délután már ismét többfelé lehet eső, zápor. Délutánonként 12-13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Fronthatás: hidegfront

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.