Idétlen idők

Ítéletidő tombol az Egyesült Államok délkeleti államaiban

Ítéletidő tombol az Egyesült Államok délkeleti államaiban: tornádók és óriási viharok mintegy 55 millió embert veszélyeztetnek.

2017.04.06 05:31MTI

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat szerint a kiterjedt és széles viharzóna Alabamában, Georgiában és Dél-Karolinában pusztít, majd várhatóan a Tennessee völgyén keresztül Ohió felé halad tovább. Viharokat, tornádókat jeleznek Missouri államból is.

Alabamában és Georgiában tornádóriadó van érvényben, Alabama államban - ahol szerda reggel a viharban golflabda nagyságú jégdarabok estek - Robert Bentley kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett.

A szövetségi légügyi hatóság elrendelte az atlantai repülőtér forgalmának szüneteltetését. A térségben árvízveszély fenyeget.

A hétvégén ezekben az államokban már komoly viharok pusztítottak, s öt ember életét követelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.