Idétlen idők

Ez a férfi azt hitte, elbír az özönlő vízzel, amivel egy ország kínlódott

1998 óta nem sújtották akkora esőzések és áradások Perut.

2017.03.24 18:00ma.hu

Hatalmas esőzés és áradás sújtja Perut. Több mint 70 ember meghalt a természeti katasztrófában,legalább 70 ezer ember vált hajléktalanná, körülbelül 120 ezer épület megrongálódott, közel 100 híd összeomlott, 811 városban hirdettek szükségállapotot.

Idén már most körülbelül tízszer annyi csapadék esett Peruban, mint szokott. Ez összefügg az El Niño-hatással, vagyis a nyugat-keleti irányú meleg óceáni áramlással Dél-Amerika partjainál. Peruban hasonló méretű esőzések utoljára 1998-ban voltak, akkor a természeti katasztrófának 374 halálos áldozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.