Időjárás

Fákat döntöget, épületeket és autókat rongál a viharos szél

Közel 30 alkalommal riasztották a tűzoltókat a fővárosban a viharos erejű szél által okozott károkhoz kedd kora délutánig.

2017.02.28 13:47MTI
hirdetés

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a többi között a XIII. kerületi Bulcsú utca és Szabolcs utca kereszteződésében egy nagyméretű fa dőlt az úttestre. A XII. kerületi Maros utcában vakolat hullott egy épületről az ott parkoló járművekre.

A IV. kerületben, a Szilágyi utcai felüljáróról is hullik a vakolat, a tűzoltói beavatkozás idejére a forgalom egy sávon halad. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítanak el a tűzoltók az úttestről.

Kerítés dőlt az úttestre a Közlekedési Múzeumnál (Fotó: BKK Facebook)

A XIII. kerületi Váci úton egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyéről betontömb esett a járdára, a tűzoltók eltávolítják a még lógó darabokat.

A kispesti Zalaegerszeg utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve ezzel a közlekedést. A VI. kerületben, a Deák Ferenc téren egy bádoglapot mozgat a szél, itt szintén a tűzoltók beavatkozása szükséges.

Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteteket - sorolta a szóvivő.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy a fővároson kívül Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk a viharos szél okozta károk miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.