Időjárás-jelentés

Fokozatosan enyhül az idő

Csütörtökön újabb hidegfront várható, de ezúttal csak szórványos, gyenge záporokat, időszakos, erősebb felhősödéseket és élénk, olykor erősebb lökésekkel kísért szelet okoz.

2017.02.26 07:38ma.hu

Vasárnap hajnalban derült időben gyenge, foltokban mérsékelt erősségű fagy van. Napközben déliesre fordul a mérsékelt, olykor kissé élénkebb erősségű légmozgás. A nap nagy részében napos, illetve északon fátyolfelhős lesz az ég. Délután, északon már erősebb felhősödés kezdődik. A késő délutáni, esti időszakban, az északkeleti határszélen szitáló eső, havas eső, a hegyekben esetleg hószállingózás is előfordulhat, de csak jelentéktelen mennyiségben.

Éjszaka mindenütt megvastagszik a felhőzet, de említést érdemlő csapadék sehol sem valószínű. Hajnalban, északon, északkeleten várhatóan kissé felszakadozik, elvékonyodik a felhőtakaró, másutt marad az összefüggő felhőzet.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevően nem befolyásolja az időjárás a közlekedést. A hajnali időszakban fagyos, síkos útfelszín érdemel kiemelt figyelmet, illetve a meleg front jellegű hatás következtében az álmosság érzet, tompultság fokozhatja a balesetveszélyt az utakon. Érdemes indulás előtt egy-egy kávét elfogyasztani - írja az eumet.hu.

Hétfőn változóan, zömmel erősen felhős időre van kilátás, de már enyhülni kezd az idő. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a déli, délkeleti szél.

Kedden megerősödik, délnyugaton viharossá fokozódik a délnyugati szél! Jelentősen melegszik a levegő. Eleinte országszerte napos idő lesz, majd nyugaton, illetve északon felhősödés várható. Estig csak északon és elvétve valószínű kisebb eső, éjjel viszont hidegfront érkezik. Hatására északnyugat felől egyre többfelé fordul északnyugatira a szél és ered el az eső. Reggeli kb. a Tisza vonaláig jut a fronttal érkező csapadék.

Szerdán várhatóan már reggel tovább „robog” a front kelet, délkelet felé. Mögötte fokozatosan felszakadozik a felhőzet, de helyi záporok még előfordulhatnak. Mérséklődik, de még erős marad a szél. Lehűl a levegő.

Csütörtökön újabb hidegfront várható, de ezúttal csak szórványos, gyenge záporokat, időszakos, erősebb felhősödéseket és élénk, olykor erősebb lökésekkel kísért szelet okoz.

Péntektől ismét déli áramlásra és melegedő időre van kilátás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.