Időjárás-jelentés

Napos, de hűvös a hétvége

Csütörtökön viszont újabb hidegfront várható.

2017.02.25 08:39ma.hu

Szombaton kissé hűvösebb idő várható. A front elvonul, de az északnyugati szél napközben még élénk, olykor erős lesz, majd délután fokozatosan legyengül. Eleinte még sok lesz a felhő, de számottevő csapadék már nem valószínű. Kezdetben főként Szabolcsban még előfordulhat kisebb eső, havas eső. Később észak felől csökken a felhőzet, és országszerte naposra fordul az idő.

Éjszaka általában kevés lesz a felhő, csillagfényes gyengén fagyos időre készülhetünk.

Vasárnap déliesre fordul és jelentősen mérséklődik a légmozgás. A nap nagy részében napos, illetve fátyolfelhős lesz az ég, de délután, északon már erősebben megnövekszik a felhőzet. Az északi határszélen kisebb eső, havas eső is előfordulhat. Éjszaka mindenütt megvastagszik a felhőzet, de említést érdemlő csapadék másutt nem valószínű.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton az élénk szél gyorsan felszárítja az utakat, így száraz utakon, jó látási viszonyok várják az autósokat. Az időnként előforduló erősebb, északnyugati széllökések érdemelnek nagyobb figyelmet, különösen a délnyugat-északkelet irányú utakon.

Vasárnap számottevően nem befolyásolja az időjárás a közlekedést. De a melegfront jellegű hatás következtében az álmosság érzet, tompultság fokozhatja a balesetveszélyt az utakon. Érdemes indulás előtt egy-egy kávét elfogyasztani.

Hétfőn változóan, zömmel erősen felhős időre van kilátás, de már enyhülni kezd az idő. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a déli, délkeleti szél.

Kedden eleinte országszerte napos idő lesz, majd később nyugaton, illetve északon felhősödés várható, néhol jelentéktelen eső is előfordulhat. Megerősödik, délnyugaton viharossá fokozódik a délnyugati szél. Jelentősen melegszik a levegő.

Szerdán erős északnyugati szélben, kezdetben esik, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Lehűl a levegő.

Csütörtökön újabb hidegfront várható. Főként hajnalban fordulhat elő kevés eső, de napközben ismét csökken a felhőzet.

Péntektől melegszik a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.