Időjárás

Sűrű köddel és ónos esővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között várható.

2017.02.20 07:23ma.hu

Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az Alföld kivételével az egész ország területére. Napközben javulnak a látási viszonyok, és előbújik a nap. Legfeljebb +5, +11 fok lesz.

A hosszú expozíciós idővel készült felvételen járművek haladnak a sűrű ködben az M7-es autópályán Nagykanizsa közelében február 16-án (Fotó: MTI/Varga György)

Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, a rétegfelhőzet pedig a legtöbb helyen szakadozottá válik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

A legtöbb napsütés délnyugaton valószínű. Estétől észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Legfeljebb szitálás, ónos szitálás, hószállingózás fordulhat elő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Többfelé megélénkül a délnyugati, nyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, a Nyugat-Dunántúlon a melegebb.

Késő estére -1, +4 fokra hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Nyugat- és Északkelet-Magyarországra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós köd miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.