Idétlen idők

Óriási hóviharok az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Az idei tél legnagyobb hóviharai pusztítanak az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, de riasztás van az északnyugati szövetségi államokban is.

2017.02.10 08:12MTI

Philadelphiától New Yorkon át Bostonig vastag hótakaró borítja az északkeleti országrészeket, hóviharok tombolnak Pennsylvaniában, Connecticut államban, Rhode Islanden, Massachusettsben, New Hampshire-ben és Maine államban. Sok helyütt 25-30 centiméteres a hó, balesetek és leszakadt vezetékek jelzik a viharzóna mozgását.
   
A kis- és nagyvárosokban - köztük Philadelphiában, New Yorkban és Bostonban is - az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el, több állam kormányzati hivatalaiban arra kérték a munkatársakat, hogy csak azok menjenek be a munkahelyükre, akiknek okvetlenül szükséges, és a térség légikikötőiben több mint 3500 repülőjáratot töröltek.
   
A hóviharok sűrű köddel és erős széllel párosulnak, megemelkedett a folyók vízszintje, a tengerparti vidékeken pedig jelentősen megemelkedett a tengerszint is.
   
A viharoknak eddig egy halálos áldozatuk van: New York városában, Manhattanben egy férfi éppen a havat söpörte el a boltja előtt, amikor megcsúszott és belezuhant az ablaküvegbe.
   
Viharriadó van érvényben az Egyesült Államok északi, északnyugati államaiban - Washingtonban, Montanában, Idahóban és Wyomingban - is.
   
Miközben északkeleten és északnyugaton a hóval és a téli viharokkal küszködnek, a déli Louisiana államban megkezdődött a tornádók okozta pusztítás nyomainak eltakarítása, a károk felmérése és a helyreállítás. Louisianában kedden hét tornádó csapott le, elsősorban New Orleans környékén, s John Bel Edwards kormányzó szükségállapotot rendelt el a természeti katasztrófa sújtotta térségben. A forgószelek halálos áldozatot nem követeltek, de legalább negyven ember megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.