Időjárás-jelentés

Hideg idő - Fél Olaszország hó és jég alatt van

Az iskolák egész Olaszországban fűtési gondokkal küszködnek.

2017.01.16 18:16MTI
Fotók: Severe Weather Europe

Visszatért a rendkívüli hideg Olaszország középső és déli részére, ahol az előrejelzések szerint még péntekig hó és fagy uralkodik - figyelmeztetett az olasz katasztrófavédelem hétfőn.

Emilia-Romagna tartománytól egészen a déli Pugliáig ismét havazik az Appennineken már 100-200 méteres magasságtól.

Az olasz autósztráda-társaságok több térségben riasztást adtak ki, a legmagasabb fokozatút a Rómától az Adriai-tengerpartig haladó A24-es sztrádán a sűrű havazás és a nagy erejű széllökések miatt.

Abruzzo tartományban több mint negyvenezer otthonban maradtak áramszolgáltatás nélkül. Chieti városát egyméteres hó takarja be.

Az adriai tengerparti Pescarában kedden is zárva tartanak az iskolák a hóriadó miatt.

Hétfő estétől a Bologna és Firenze közötti sztrádaszakaszon is nehézzé vált a közlekedés a havazás miatt. A hó és a jég miatt több országút és sztrádaszakasz is járhatatlan a déli Basilicata, Molise és Puglia tartományban, ahol továbbra is zárva tartanak az oktatási intézmények, és majdnem teljesen megbénult a tömegközlekedés.

Az iskolák egész Olaszországban fűtési gondokkal küszködnek, az olasz oktatási miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy az oktatási intézményeket ne fűtsék megfelelően a hidegben.

A nagy erejű, akár óránkénti száz kilométeres szél miatt a toscanai Firenzében lezárták a Pitti-palota mögötti Boboli-kertet, Livorno városában pedig a közparkokat egészen szerdáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.