Időjárás

Heves vihar tombolt Franciaországban

A széllökések sebessége elérte az óránként 130 kilométert.

2017.01.13 13:06MTI

Heves vihar tombolt péntekre virradó éjszaka Franciaország északi felén, a széllökések sebessége elérte az óránként 130 kilométert. A tűzoltóknak több mint ezer alkalommal kellett beavatkozniuk, és mintegy 330 ezer otthon maradt átmenetileg áram nélkül.

A vihar fákat döntött ki, vezetékek szakadtak el, sok ház teteje megrongálódott.

Az éjszaka hosszú órákon át a nyílt pályán vesztegelt egy üzemzavar és egy baleset miatt a Thalys nemzetközi vasúttársaság Brüsszelből Párizsba tartó járata, 180, fűtés és áram nélkül maradt utassal.

Az utasokat végül a szintén nagysebességű TGV vonatok egyik szerelvénye vitte el Párizsba, tíz órás késéssel – közölte Bertrand Camus a Thalys szolgáltatási igazgatója.

A Thalys-vonat csütörtök este hét órakor indult Brüsszelből, de a régi – nem nagysebességű – pályán haladva áramellátási gondok léptek fel, ezért visszafordult. Ekkor azonban egy fa dőlt az áramszedőjére. Az áramellátás hiánya miatt a szerelvényben fűtés sem volt. Tűzoltók vittek takarókat, élelmiszert és forró italokat az utasoknak – mondta az igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.