Autóklub

Hideg idő: az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedésre

Rétegesen kell öltözködni és nem tanácsos télikabátban vezetni.

2017.01.09 21:58MTI

A nagy hidegben a gépkocsivezetőknek is fel kell készülniük a téli közlekedésre - hívta fel a figyelmet Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakág igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az extrém körülmények miatt fontosnak nevezte, hogy az autósok a hosszabb utat előre tervezzék meg, az apróbb részletekre is odafigyelve. Célszerű például indulás előtt teletankolni a gépjárművet - jelezte.

A szakértő kifejtette, hogy rétegesen kell öltözködni és nem tanácsos télikabátban vezetni. Ebben még a biztonsági övet is nehéz bekapcsolni, és a vezetést is akadályozhatja - jegyezte meg. Hozzátette, hogy nem javasolja a kapucni viselését vezetés közben, mert a perifériás látást akadályozza, és így balesetveszélyes.

Célszerű felkészülni az elakadásra is - mondta, javasolva, hogy a hideg időben vigyenek magukkal az autósok meleg teát termoszban, továbbá jó ha van az autóban hólánc, kesztyű.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.