Időjárás-jelentés

Hófúvás várható Románia délkeleti részén

A szél várhatóan hótorlaszokat emel, és jegesedést okoz az utakon, ezért fennakadásokra számítanak a közlekedésben.

2017.01.06 06:30MTI
hirdetés

Narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki a román meteorológiai intézet Bukarestre és az ország tizenegy délkeleti megyéjére csütörtökön a várható erős havazás és hófúvás miatt.

Az előrejelzés szerint a jelentős mennyiségű havazást főleg a Fekete-tenger partvidékén, Dobrudzsában, és a fővárostól keletre fekvő Baragan-síkságon kíséri viharos, óránként 50-70 kilométeres sebességű szél. A Kárpátok kanyarulatának magasabban fekvő területein a széllökések sebessége az óránként 80-90 kilométert is elérheti.

A szél várhatóan hótorlaszokat emel, és jegesedést okoz az utakon, ezért fennakadásokra számítanak a közlekedésben.

A narancssárga figyelmeztetés péntek este hat óráig lesz érvényben a román fővárosban és a tőle délre, illetve keletre fekvő megyékben. A Bukaresttől nyugatra található olténiai megyékben, Moldva déli részén és három erdélyi megyében (Kovászna, Brassó, Szeben) sárga (elsőfokú) figyelmeztetés lépett életbe csütörtök este.

A hóvihar elvonultával a hétvégén erős lehűlésre lehet számítani Romániában, ahol éjszaka mínusz 15-25 Celsius-fokig süllyedhet a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.