Idétlen idők

Lavina temetett be egy gépkocsit Romániában

Alig tudták kimenteni belőle a két embert.

2017.01.05 18:46MTI
hirdetés

Lavina által betemetett gépkocsiból mentett ki két embert az erdélyi Nagybánya közelében a román csendőrség - jelentette csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

Az érintettek telefonon kértek segítséget, miután egy lavina következtében az autójukban rekedtek egy olyan hegyi úton, mely Nagybányáról egy menedékház felé vezet. A csendőrség és a nagybányai önkormányzat közös csapata hóeltakarító gépekkel vonult a helyszínre, ahol mintegy 50 méteren kellett eltakarítaniuk az útra zúdult havat.

A csendőrség közölte, hogy a gépkocsiban rekedt embereknek nem esett bajuk, folytathatták útjukat Nagybánya felé. Az éjszakai havazás elsősorban a Máramaros megyei hágókon idézett elő fennakadásokat a közlekedésben.

A román meteorológiai szolgálat másodfokú (narancs jelzésű) figyelmeztetést bocsátott ki az ország délkeleti megyéire és a fővárosra is a péntek hajnaltól várható hóvihar miatt. A szolgálat első fokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést is kibocsátott a havazás miatt, mely az erdélyi Kovászna és Brassó megyére is kiterjed.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.