Időjárás

Be kellett zárni az ausztrál Uluru nemzeti parkot felhőszakadás miatt

Évszázadonként kétszer fordul elő ilyen durva idő.

2016.12.27 19:00MTI

Be kellett zárni a híres Uluru nemzeti parkot Ausztráliában a rekordmennyiségű eső miatt.

Az ország egyik legismertebb jelképének számító hatalmas, vörös homokkőből álló sziklatömb, az Uluru (Ayers Rock) oldalairól vízeséssé duzzadva zúdultak le a patakok.

Az Ausztrália közepén, az Északi Területen elterülő nemzeti parkra december 24-én lezúduló eső az ország meteorológiai intézete szerint évszázadonként kétszer fordul elő - írta a BBC hírportálja.

Az eső elöntötte az utakat, ezért kedd reggel bezárták a nemzeti parkot. A közeli kicsiny Kintore település több tucat lakójának el kellett hagynia a házát, mert elöntötte őket az ár. Egy másik falut, Papunyát elzárta a víz a külvilágtól, Yulara falu főterét elborította az ár.

Kedden újranyitották a nemzeti parkot, amelynek világörökségi szikláját a környező törzsek szent helynek tartanak.

Dancing under the falls~ . . . . . @tiffany.ong #ayersrock #uluru #ulurukatatjutanationalpark #waterfall #lucky

Christina Ong (@pikachuu1012) által közzétett videó,

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.