Idétlen idők

Újabb képek a havas Szaharáról

Megdöbbentő, ahogyan a vörös sivatagi homokra rátelepszik a hó.

2016.12.21 20:43ma.hu
Így nézne ki "normálisan" a vörös sivatag

Aïn Séfra városban, mely Algéria Naama tartományában található, készítették a havas fotókat most decemberben. Megdöbbentő, ahogyan a vörös sivatagi homokra rátelepszik a fehér hó.

Algéria az afrikai kontinens legnagyobb területű állama. Több mint 90%-át a Szahara foglalja el. A sivatagos vidék alatt jelentős földgáz- és kőolajkészletek találhatók, így az észak-afrikai ország egyúttal a földrész egyik leggazdagabbja is. Maga a Föld legnagyobb kiterjedésű forró sivataga, a Szahara lényegesen nagyobb Algériánál. A nyugati szélén az Atlanti-óceántól keleten egészen a Vörös-tengerig húzódik, a Ráktérítő mentén. Összesen mintegy 9 millió négyzetkilométeren érinti még Csád, Egyiptom, Líbia, Mali, Marokkó, Mauritánia, Niger, Tunézia és Szudán területét is.

A megszokott sivatagi látvány helyett most ezeket látni





Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.