Időjárás-jelentés

Csütörtök reggelre meglepetés érheti

Szerda éjjel bárhol előfordulhat hószállingózás, északnyugaton később havas eső is.

2016.11.30 07:05ma.hu

Szerdán többnyire napos, száraz idő várható, de délután észak felől erősebben megnövekszik a felhőzet. Tovább mérséklődik a légmozgás, és fokozatosan nyugatira, majd délnyugatira fordul. Éjjel bárhol előfordulhat hószállingózás, északnyugaton később havas eső is.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán is kedvező körülmények között autózhatunk. A reggeli fagyos időben előfordulhatnak deresedéstől szakaszonként csúszós útfelületek.

Csütörtökön előreláthatólag egy újabb hidegfront érkezik sok felhővel, elszórtan gyenge havas esővel. Élénk, időnként erős nyugatias irányú szél fúj.

Pénteken, valamint szombaton az ország nyugati, délnyugati felén erősen felhős, borongós időben havas eső zápor, hószállingózás lehet, míg északkeleten zömmel napos idő ígérkezik, de elvétve futó hózápor ott is előfordulhat. Pénteken még folytatódik a szeles idő, majd szombatra legyengül a légmozgás..

Vasárnap, illetve a jövő hét elején döntően derült időre készülhetünk, de a magasban délnyugat felől már enyhébb levegő sodródik fölénk, emiatt helyenként ködösre fordulhat az idő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.