Időjárás-jelentés

Hó vagy ónos eső, lehet választani!

Nyugaton szitáló eső, az északi országrészben havas eső, hószállingózás, míg északkeleten, különösen a hegyekben, de síkvidéken is havazás valószínű.

2016.11.16 07:24ma.hu

Szerdán országszerte borongós időre készülhetünk. Országszerte előfordulhat, de elsősorban az északi országrészben esik említést érdemlő mennyiségű csapadék. Kezdetben nyugaton szitáló eső, az északi országrészben havas eső, hószállingózás, míg északkeleten, különösen a hegyekben, de síkvidéken is havazás valószínű. Napközben a havas eső, majd az eső határa fokozatosan húzódik kelet felé, de a csapadék intenzitása is gyengül.

A késő esti óráktól, az északi határvidéken, Nógrád-, Heves-, BAZ-megyékben ónos szitálásra, Borsodban tartósabb ónos eső kialakulásának is megvan az esélye!

A légmozgás gyenge, vagy mérsékelt lesz, és délnyugati irányú. Nyugaton, délnyugaton enyhülés kezdődik.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán sokfelé találkozhatunk kevés esőtől vizes, keleten, északkeleten helyenként gyenge havazástól nedves, kissé hókásás, síkos útszakaszokkal. Délen nem valószínű említést érdemlő csapadék, ott szárazak maradnak az útburkolatok - írja az eumet.hu.

Csütörtöktől délies áramlással már jelentősen enyhébb levegő sodródik hazánk térségébe. Változóan felhős idő mellett bízni lehet némi napsütésben is, de a szélcsendes helyeken fokozódik a ködhajlam. Az északkeleti országrészben még valószínűbb a hideg, borongós időjárás.

Pénteken további enyhülésre, élénkülő déli szélre, egyre többfelé napsütésre, északkeleten szélcsendes, tartósan ködös, hűvösebb időre lehet készülni.

A hétvégén is enyhe, de változékony, túlnyomórészt felhős időjárás a legvalószínűbb, és szórványos esőkkel is számolni lehet.

A jövő hét első felében előreláthatólag marad az ilyenkor szokásosnál enyhébb idő, említést érdemlő csapadék nélkül. Napról napra fokozódik a ködhajlam.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.