Idétlen idők

Leállított hat ukrajnai megyét a hó

Áramkimaradást okozott a hóesés.

2016.11.13 11:19MTI

Vasárnapra virradóan lesett a hó Ukrajna nyugati felében, aminek következtében hat megyében összesen 275 településen szakadt meg az áramellátás - közölte az állami katasztrófavédelmi szolgálat.

A hivatal tájékoztatása szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. A kimaradást az okozza, hogy a hófúvások és a havas esők miatt helyenként működésbe lépett az elektromos vezetékek biztonsági rendszere, és leállította az áram továbbítását.

Az áramszünet Hmelnickij megyében 114, Ternopilban 83, Ivano-Frankivszkban 37, Zsitomirban 16, Vinnicjában 15, Voliny megyében pedig 10 települést érint.

Az előrejelzések szerint akár 25 centiméteres hó is várható egyes területeken. A fővárosban, Kijevben is esett pár centi hó vasárnap reggelre, a szél is időnként feltámad, amely visszahordja az utakra a már eltakarított havat. Kijevben áramszünetről, közlekedési fennakadásokról egyelőre nem érkezett jelentés.





Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.