Időjárás-jelentés

Sok napsütés, szép őszi idő

Szombat kora-délutánig napos, száraz idő várható.

2016.10.28 07:51ma.hu

Pénteken a reggeli ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos, többnyire derült, szép őszi időre készülhetünk. A légmozgás gyenge marad.

Este, valamint éjszaka ködfoltok képződnek, emellett észak felől felhősödés kezdődik. Reggelre hidegfront érkezik, élénkülő északnyugati széllel.

Szombaton az ország középső sávjában erős északnyugati szél mellett kora-délutánig napos, száraz idő várható. A délután hátra lévő részében megnövekszik a felhőzet. Ezzel szemben délnyugaton, illetve északkeleten, ahol gyenge marad a légmozgás, egész nap erősen felhős lesz az ég, és elvétve futó záporeső is kialakulhat.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken napközben ideális körülmények között autózhatunk. Az időjárás nem veszélyezteti a közlekedést. Ugyanakkor a kora-délelőtti, valamint a késő-délutáni órákban nappal szemben haladva, az elvakíthat bennünket, növelve a balesetveszélyt.

Szombat hajnalban, illetve reggel elsősorban az ország déli felén sűrű ködfoltok nehezíthetik a közlekedést. Napközben az élénk, olykor erős északnyugati széllökések okozhatnak kisebb gondokat az utakon - írja az eumet.hu.

Vasárnap a szombatihoz teljesen hasonló, sokfelé szeles, kissé hűvösebb időre készülhetünk. Átmeneti napsütéssel és elszórtan gyenge záporokkal egyaránt számolni kell. Jelentős csapadék azonban nem várható.

Hétfőre előreláthatólag legyengül a légmozgás. Hideg, ködös reggelt követően változóan felhős, borongós, főként délkeleten, délen időről-időre szakadozottabb, vékonyabb felhőzet mellett, változóan napos jellegű időre van kilátás. Itt-ott kisebb eső nem kizárt, de jelentős csapadék ezen a napon sem valószínű.

Kedden előreláthatólag ismét ködös és szűrt napsütéses tájak váltakoznak. Hideg, foltokban fagyos reggelt követően fokozatosan vékonyodik a köd, de jelentős légmozgás hiányában helyenként egész nap megmaradhat a szürke, ködös idő.

Szerdára – most – borongósabb idő ígérkezik többfelé kialakuló esővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.