Időjárás-előrejelzés

Hidegfront, esőkkel

Hűvös, ködös, csapadékos idők jönnek.

2016.10.26 07:24ma.hu

Szerdán délelőtt még országszerte erősen felhős, borongós időre készülhetünk, de már csak délen esik számottevő eső. Másutt szórványos, gyenge csapadék fordulhat csak elő. A Dunántúlon, valamint keleten erős északi szél fúj. Lehűl a levegő. A déli óráktól, észak felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Napnyugtáig némi napsütés is kialakulhat az északi országrészben.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán elsősorban a korábbi esőktől sáros, vizes utak és az élénk, olykor erős északi széllökések nehezítik a közlekedést. A kátyúkat, úthibákat elrejtheti az összegyűlt esővíz. Ha belefut az autó, akár defekt vagy tengelytörés is bekövetkezhet - írja az eumet.hu.

Csütörtökön döntően napos, de hűvös idő valószínű, átmeneti, mérsékelten felhős időszakokkal és mérsékelt északi széllel, ami estére várhatóan legyengül.

Péntek hajnalra ismét kiterjedt ködmezők képződnek és többfelé fagypont közelébe hűl a levegő. Napközben előreláthatólag napos, illetve szürke, ködfelhős területek váltakoznak. Este kezd élénkülni a légmozgás, eloszlani a ködfelhőzet, de éjjel, északról újabb hidegfront érkezésére van kilátás.

Szombatra változékony, többnyire felhős, szeles idő most a legvalószínűbb, időszakos napsütéssel és elszórtan kisebb esőkkel egyaránt. Jelentős csapadék azonban nem várható.

Vasárnap is élénk szél fúj, de már tartósabban kisüt a nap. Ennek ellenére hűvös napra kell készülni.

Hétfőre előreláthatólag legyengül a légmozgás. Hideg, ködös reggel követően változóan ködfelhős, borongós, illetve szűrt napsütéses időre van kilátás. Itt-ott kisebb eső nem kizárt, de jelentős csapadék ezen a napon sem valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.