Időjárás

Köd és napsütés

Az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég, és némi napsütés is lehet.

2016.10.23 08:49ma.hu

Nemzeti ünnepünk reggelére párássá válik a levegő, főleg a délnyugati és az északkeleti tájakon köd is képződik. Napközben a köd megszűnik, de rétegfelhőzet képződik. Az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég, és némi napsütés is lehet. Eső nem alakul ki. Reggel 3 és 8, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk - jósolja a Köpönyeg.hu.

Hétfő reggel ismét kialakulhat köd, melynek nagy része feloszlik, azonban az északkeleti területeken tartósan párás idő várható. A déli tájakon jellemzően napos, gyengén felhős idő valószínű. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul: a tartósan ködfelhős, párás tájakon csak 10-14 fok, a derűs déli vidékeken 15 és 20 fok között várható a csúcsérték.

Kedden erősen felhős, párás időre van kilátás. Kevés napsütés a nap első felében lehet. Délután már gyenge eső, zápor is előfordul. Délnyugaton nagy területen lehet 20 fok felett a maximum, északkeleten 13-16 fok ígérkezik.

Szerdán borongós időre van kilátás, többfelé esővel. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Hidegfront érkezik, lehűlés kezdődik. 14 fok köré csökken a hőmérséklet.

Az erős légmozgás hatására csökken a felhőzet, csütörtökön már csak futó záporok alakulnak ki. 9 és 14 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.