Időjárás

Hóviharriadó Romániában

Romániában az október eleji megszokott időjáráshoz képest szokatlan módon már elkezdett havazni a hegyekben, a hatóságok első fokú hó- és hóviharriadót bocsátottak ki.

2016.10.05 18:06MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

A román országos meteorológiai szolgálat szerdán délután kiadott figyelmeztetése a kelet-romániai Neamt és Suceava megyékre vonatkozik, ahol ezer méter fölötti magas vidékeken erős szeles havazás van. Hasonló figyelmeztetést adtak ki az erdélyi Szeben, Brassó, Beszterce-Naszód és Máramaros, valamint a bánsági Krassó-Szörény megyékre is.

A szél helyenként az 50-70 kilométer/órás sebességet is eléri. Szerda estig a nyugati Mehedinti és a déli Gorj megyékben is erős széllökések lesznek.

A Déli-Kárpátokon áthaladó Transalpina nevű úton forgalomkorlátozást vezettek be a hófúvás miatt. Ezen a vidéken a hőmérséklet mínusz 3-4 Celsius fokra hűlt le. Havazást jeleztek a Keleti-Kárpátok Borgói-hegységében is, valamint a Radnai-havasokban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.