Időjárás

Durva lehűlés jön!

Szerda környékén már talajmenti fagyokra is készülni kell.

2016.10.01 18:10ma.hu

Vasárnap nyugat, délnyugat felől fokozatosan mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet, és kora délután még csak a Nyugat-Dunántúlon, később egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Főleg délnyugaton zivatarok is előfordulhatnak. Délutántól északira fordul a szél és megerősödik. Lehűlés kezdődik. A hőmérséklet a Dunántúlon már csak 20 és 24, keleten még 25 és 28 fok között alakulhat - jósolja a Köpönyeg.hu.

Hétfő estig gyakran lesz borongós idő, de csapadék inkább csak elszórtan fordul elő. Élénk lesz a változó irányú szél. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: a maximumok már csak 17 és 21 fok között várhatók.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan valószínű eső, záporeső. Viharos széllökésekkel zúdul hazánk térségbe az egyre hűvösebb levegő. Folytatódik a lehűlés.

Szerdán a viharos szél hatására csökken a felhőzet, a felhőátvonulásokból futó záporok alakulnak ki. Tovább csökken a hőmérséklet: délután mindössze 12 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.