Időjárás-jelentés

Itt az indiánnyár

Tovább fokozódik a nappali felmelegedés - igaz, csak kissé.

2016.09.27 08:02ma.hu

Kedden a hajnali, reggeli órákban elvétve kialakultak átmeneti ködfoltok, de a párásság délelőtt gyorsan eloszlik. Napközben túlnyomóan napos, időnként és helyenként mérsékelten felhős, összességében kellemes, száraz idő lesz. Egész nap gyenge marad a légmozgás. Kissé tovább fokozódik a nappali felmelegedés.

Szerdán is nyugodt, kora őszi idő lesz. 1-2 fokkal még magasabbra várható a napi maximum hőmérséklet. Délelőtt a hajnali párásság gyorsan megszűnik, zömében napos idő alakul ki. A déli, kora délutáni napsütést követően azonban, észak, északkelet felől fokozatosan vastagodó fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé. A szél jellemzően gyenge és nyugati irányú lesz egész nap.

Közlekedésmeteorológia

Kedden a reggeli órákban párásságtól kissé nedves, csúszósabb utak, illetve ködfoltoktól gyengülő látási viszonyok nehezíthetik a közlekedést. A nap folyamán azonban az időjárás számottevő mértékben nem veszélyezteti a közlekedést.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront határozza meg időjárásunkat, ennek ellenére egészen kellemesen alakul a hőmérséklet. A középső országrészben gyakran élénk, időnként erős lökésekkel kísért északnyugati szél támad. Emellett döntően napos, de északkeleten erősebben felhős időre számíthatunk, említést érdemlő csapadék nélkül.

Pénteken alapvetően derült időre készülhetünk, ekkor már nyárias hőmérsékletekre van kilátás.

A hétvégén is folytatódik a melegedés, de nem lesz zavartalan a napsütés. Vasárnapra ígérkezik kisebb lehűlés a Dunántúlra elszórtan gyenge záporesővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.