Időjárás-jelentés

Ilyen idő lesz szeptember első napjaiban

Kedden észak felől egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, jelentős változást azonban nem okoz időjárásunkban. De hogyan tovább?

2016.08.30 07:12ma.hu

Szeptember első napjaiban ismét melegedés ígérkezik. Gyenge légmozgás mellett többnyire napos, délutánonként gomolyfelhős időre van kilátás az eumet.hu előrejelzése szerint. Jelentős csapadék nem valószínű.

Szeptember első hétvégéjére is az ilyenkor átlagosnál melegebb, döntően napos, strandolásra is alkalmas idő valószínűsíthető leginkább. Vasárnapra várhatóak gyakoribb, mérsékelt felhősödések, elvétve kisebb záporok, de ez a hőmérsékletben várhatóan még nem mutatkozik meg jelentősen.

Jövő hét hétfőre - az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de - megnőtt a valószínűsége egy lehűlést hozó hidegfront érkezésének nyugat felől. Kezdetben a Dunántúlra, majd kb. 1 nap eltolódással a keleti országrészre is meghozhatja a változást.

De addig is...

Kedden észak felől egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, jelentős változást azonban nem okoz időjárásunkban. A Duna-Tisza közének kivételével megélénkül, időnként megerősödik az északi szél. Emellett napos, illetve felhősebb területek, valamint időszakok váltakoznak, de záporeső, valamint zivatar inkább csak az Északi-középhegység térségében alakulat ki. Néhány fokkal hűvösebb lesz az előző napokhoz képest.

Éjszaka kiderül az ég, és mérséklődik a légmozgás. Hajnalban jelentősebben lehűl a levegő.

Kedden élénk, helyenként erős északias széllökések, és elsősorban az északi megyékben, szórványosan előforduló záporok, zivatargócok okozhatnak balesetveszélyes helyzeteket az utakon.

Szerdán nagyrészt ismét derült időben lesz részünk, és már csak keleten élénkülhet meg kissé az északi szél. Csapadékra sehol nem kell számítani. Kissé tovább csökken a hőmérséklet, kánikula már sehol nem várható.

Este, illetve az éjszaka folyamán derült, hűvös, csendes, nyugodt időre van kilátás, párássá válik a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.