Időjárás-jelentés

Kicsit megroggyan, de marad a nyár

Kedden egy gyenge hidegfront súrolja észak felől az országot, de csak kisebb változást hoz az időjárásban.

2016.08.29 07:44ma.hu

Hétfőn délelőtt még országszerte derült időben lesz részünk. A késő délelőtti, déli óráktól, északnyugaton, majd északon már megnövekszik a felhőzet. A határszélen helyi záporra, zivatargócra is lehet készülni a délután második felétől. Másutt marad a derült égbolt. Északon ugyan kevésbé emelkedik magasra a hőmérséklet a déli térséghez képest, de ott is meleg napra lehet készülni ma is.

Éjjel a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegységben is előfordulhat szórványos, gyenge csapadék, de másutt többnyire csillagfényes vagy derült lesz az ég, miközben élénkülni kezd az északi szél.

Kedden egy gyenge hidegfront súrolja észak felől az országot, de csak kisebb változást hoz az időjárásban.
Felélénkül, helyenként megerősödik az északi szél, ami kissé frissebb levegőt sodor a térségbe. Északon ígérkezik érezhetőbbnek az enyhülés, délen marad a meleg. Napos, illetve felhősebb területek, valamint időszakok váltakoznak. Elsősorban az északi országrészben várható elszórtan záporeső, egy-egy hevesebb zivatargóc.

Orvosmeteorológia

Hétfőn még elsősorban a hőséggel és az erős napfénnyel kell az autósoknak "megküzdeni", de az északi, északnyugati határvidéken már záporoktól csúszós útszakaszokra is készülni kell!

Szerdán már ismét túlnyomórészt derült időben még kissé élénkebb északias szél fúj. A viszonylag hűvös hajnalt követően, északon mérsékeltebben, délen nyáriasan meleg, de még nem túl meleg időre számíthatunk.

Szeptember első napjaiban ismét melegedés ígérkezik. Gyenge légmozgás mellett többnyire napos, délutánonként gomolyfelhős időre van kilátás. Jelentős csapadék nem valószínű.

Szeptember első hétvégéjére is az ilyenkor átlagosnál melegebb, döntően napos, strandolásra is alkalmas idő valószínűsíthető leginkább. Vasárnapra várhatóak gyakoribb, mérsékelt felhősödések, elvétve kisebb záporok, de ez a hőmérsékletben várhatóan még nem mutatkozik meg jelentősen.

Jövő hét hétfőre – az átlagosnál még nagyobb bizonytalansággal, de - megnőtt a valószínűsége egy lehűlést hozó hidegfront érkezésének nyugat felől. Kezdetben a Dunántúlra, majd kb. 1 nap eltolódással a keleti országrészre is meghozhatja a változást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.