Időjárás-jelentés

Egyre melegebb az idő

Péntektől a jövő hét elejéig, fokozódó kánikulában és derült, igazi strandidőben lehet részünk.

2016.08.25 06:58ma.hu

Csütörtökön a szél tovább gyengül, de főként keleten, illetve a középső országrészben kissé még meg-megélénkül északkeleti irányból. Sem csapadék, sem pedig számottevő felhősödés nem zavarja a napsütést, általában derült lesz az ég. A hőmérséklet délkeleten kissé tovább emelkedik. Este, valamint éjszaka csendes, nyugodt időre van kilátás, párássá válik a levegő az Eumet.hu előrejelzése szerint.

Csütörtökön leginkább a nap vakító hatására célszerű odafigyelni, nappal szemben haladva ugyanis sokkal nehezebben vehetünk észre akár egy gyalogost, akár a másik autóst. Emiatt különösen a reggeli, illetve a késő-délutáni órákban jelentős a balesetveszély. A jó idő felszabadultságot is okoz, ez szintén növeli a balesetveszélyt az utakon.

Péntektől a jövő hét elejéig, fokozódó kánikulában és derült, igazi strandidőben lehet részünk. Délutánonként legfeljebb mérsékelt gomolyfelhő képződés valószínű, esőre azonban sehol nem számíthatunk. Sokat süt majd a nap, emiatt erős lesz az UV-sugárzás.

Kedd tájékán érkezhet egy hidegfront, aminek hatására felfrissülhet a levegő, megszűnhet a kánikula, és valamelyest megnő az esélye záporok, illetve zivatarok kialakulásának.

Szeptember első napjainak várható időjárása még meglehetősen bizonytalan, ami most látszik, az kevés, elszórt csapadék, és az átlagosnál kissé magasabb hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.