Időjárás-jelentés

Lassan vége a trópusi időnek - szárazabb levegő jön

Pénteken nyugat felől már szárazabb levegő érkezik térségünk fölé, így a hétvégén túlnyomóan napos idő várható. De...

2016.07.29 07:22ma.hu

Szombaton országszerte sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk, legfeljebb az Alpokalján és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki elvétve zápor, zivatar. Szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd vasárnap megélénkül a déli, majd estétől az északnyugatira forduló szél. Hajnalonként 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet. Szombaton a legmelegebb délutáni órákra 28 és 33, vasárnap 29, 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Ugyanakkor vasárnap a közeledő hidegfront előtt egyre melegebb léghullámok áramlanak fölénk, emiatt tovább erősödik a nappali felmelegedés. Az esti órákban azonban nyugat felől hidegfront éri el térségünket, amelynek hatására a jövő hét elején ismét többfelé alakul ki zápor, zivatar.

Azért a fél ország még sárga

Elsősorban a Tiszántúlon és Borsodban valószínű szórványos zivatar, másutt csak elvétve lehet. A lassan áthelyeződő és egymást követő csapadékgócokból rövid idő alatt helyenként akár 20-50 mm csapadék is hullhat. Néhol jégeső és 60 km/h feletti széllökés is előfordulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.