Időjárás-előrejelzés

Itt a vihar és a jég

Felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adtak ki az ország jelentős részére; hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékra, viharos szélre és jégre lehet számítani.

2016.07.28 07:47ma.hu

FRISS: narancs már a riasztás!

Bedurvult a vihar: narancsba fordult a riasztás >>>

Így tombol az országban a vihar >>>

Az ország túlnyomó részén erősen felhős idő lesz a jellemző, hosszabb napos időszakok elsősorban a Tiszántúlon lehetnek még délelőtt.

Sokfelé várható zápor, zivatar, legnagyobb számban a középső országrészben. Az intenzív gócokat felhőszakadás is kísérheti. Az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Kora délutánig a Dunántúlon és a középső országrészben kell nagyobb számban zivatarok kialakulására számítani, később ennek súlypontja egyre keletebbre tolódik.

Főként a lokálisan, rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék a jellemző kísérőjelenség, de néhol jégeső és viharos széllökés is előfordulhat.

A szél a Dunántúlon és az északi megyékben északira, északnyugatira fordul és megélénkül, a zivatarokat azonban az ország más pontján is kísérheti átmeneti szélerősödés.

A hőmérséklet délután általában 24 és 29 fok között valószínű, de a hosszabb ideig napos keleti megyékben ennél melegebb is lehet.

Késő estére 19 és 24 fok közé csökken a levegő hőmérséklete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.