Időjárás-előrejelzés

Több-kevesebb, de inkább kevesebb lesz a napsütés

Természetesen felhőszakadás is várható.

2016.07.27 07:04ma.hu

Ma is több-kevesebb napsütésre számíthatunk, és késő délelőttől kezdve összességében ismét sokfelé alakul ki zápor, zivatar. Főként a középső tájakon felhőszakadás is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 21 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

ZIVATAR: Továbbra is nedves, labilis légtömeg tölti ki a Kárpát-medencét.

Szerdán ismét sokfelé várható zivatarok kialakulása. A lassan mozgó cellákat helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 30-50 mm körüli, néhol esetleg 50 mm-t meghaladó csapadék is előfordulhat), viharos (60-75 km/h-s) szél és jégeső kísérheti.

HŐSÉG: Elsősorban az Alföldön a napi középhőmérséklet 25 fokot körül alakulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.